Den stora, fina svampen är som gjord för att bli botten och lock till denna burgare.

 

2 personer
250 gram kycklingfärs
4 portobellosvampar
½ orange paprika
6 soltorkade tomater


Till stekning/grillning

2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar


Guacamole

1½ avokado
Saft och skal från ½ ekologisk citron
½ vitlöksklyfta
Ett stänk cayennepeppar
1 liten hackad tomat
1 dadel
Lite färsk koriander
Havssalt och nymalen peppar

 

 

    • Kör alla ingredienserna till guacamolen till grov konsistens i en mixer (stoppa innan den blir till mos), och ställ in i kylskåpet.

 

    • Forma köttet till två biffar. Krydda det med olja, salt och peppar och grilla eller stek biffarna.

 

    • Grilla även portobellosvampen i lite olja i cirka 1 minut på varje sida tills de är gyllenbruna.

 

    • Lägg en portobellosvamp som botten, fyll svampen med guacamole, lägg på kycklingbiffen och fördela paprika­skivor och soltorkade tomater på biffen.

 

  • Avsluta med en portobellosvamp som topp. Garnera med lite färsk koriander.