
Den stora, fina svampen är som gjord för att bli botten och lock till denna burgare.
2 personer
250 gram kycklingfärs
4 portobellosvampar
½ orange paprika
6 soltorkade tomater
Till stekning/grillning
2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar
Guacamole
1½ avokado
Saft och skal från ½ ekologisk citron
½ vitlöksklyfta
Ett stänk cayennepeppar
1 liten hackad tomat
1 dadel
Lite färsk koriander
Havssalt och nymalen peppar
- Kör alla ingredienserna till guacamolen till grov konsistens i en mixer (stoppa innan den blir till mos), och ställ in i kylskåpet.
- Forma köttet till två biffar. Krydda det med olja, salt och peppar och grilla eller stek biffarna.
- Grilla även portobellosvampen i lite olja i cirka 1 minut på varje sida tills de är gyllenbruna.
- Lägg en portobellosvamp som botten, fyll svampen med guacamole, lägg på kycklingbiffen och fördela paprikaskivor och soltorkade tomater på biffen.
- Avsluta med en portobellosvamp som topp. Garnera med lite färsk koriander.

Den nya lagen ang. COVID-19
12 januari, 2021

100dagars utmaning!
5 januari, 2021

Pepparkaksgranola
19 november, 2020