Laxtartar med äpple och pepparrot

Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår. Toppa med tunt skivade rädisor, gräslök och lite extra pepparrot.

Ingredienser

6 portioner


1 hjärtsallad
4 rädisor
100 g kallrökt lax
1 syrligt äpple
1/2 – 1 msk finriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl majonnäs
finstrimlad gräslök och pepparrot (till garnering)

Gör så här


* Skär loss roten från salladen och plocka bladen. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Förvara sallad och rädisor övertäckta i kylen.

* Skär laxen i små tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna strimlor.

* Blanda lax, äpple, pepparrot, salt och peppar med majonnäsen. Förvara i kylen.
​​​​​​​
* Vid servering: Lägg salladsskålarna på ett fat, klicka i laxröra, toppa med rädisor, gräslök och pepparrot.

1845 GYM


Källtorpsvägen 1
664 34 Grums

Telefon: 070-4541845
Mail: info@1845gym.se