Rostad potatissallad med fetaost och pepparrotsdressing
En ljuvlig potatissallad på färskpotatis och fetaost som passar fint till sommarlunchen eller middagen. Potatissalladen är också perfekt som bufférätt! Dressingen med pepparrot ger sting, och salladen kan toppas med räkor för den som vill.
Ingredienser
4 portioner
Rostad färskpotatis
1 kg färskpotatis
1 1/2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Pepparrotsdressing
2 dl crème fraiche eller matyoghurt
ca 2 - 3 msk finriven pepparrot
1 krm salt
Sallad
1 rödlök
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
1/2 sats picklad gurka
färsk dill
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Tvätta eller skrubba potatisen. Halvera om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
Pepparrotsdressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
Sallad: Skala och skiva löken tunt. Ansa, skölj och halvera rädisorna.
Blanda den rostade potatisen med rödlök, rädisor, olja, salt och peppar. Toppa med fetaost, dillpicklad gurka och dekorera med färsk dill.