Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.

Ingredienser

4 portioner

Fritters
2 dl kokt bulgur (2 dl kokt bulgur motsvarar ca 0,75 dl okokt)
4 dl finriven morot
200 g riven halloumi
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 – 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja

Pestokräm

1 dl pesto
1 dl crème fraiche

Till servering

65 g bladsallad

Gör så här


* Sätt ugnen på 225°C.

* Fritters: Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.

* Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar (för 4 port) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter.

1845 GYM


Källtorpsvägen 1
664 34 Grums

Telefon: 070-4541845
Mail: info@1845gym.se