Krämig fiskgryta med purjolök


Låt denna krämiga fiskgryta värma magarna. Grytan består av purjolök, torsk och härliga kryddor så som vitlök och curry ihop med matlagningsgrädde och pastasås. Serveras med kokt potatis och broccoli.

4 portioner

 
900 g potatis
2/3 purjolök (à ca 300 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 1/2 dl matlagningsgrädde
390 g pastasås basilika
250 g broccoli
600 g Torsk
salt
peppar

Gör så här


* Tina fisken (om fryst används).
​​​​​​​
* Koka potatisen.

* Skölj, ansa och dela purjolöken på längden. Skär den i ca 1 cm stora bitar och fräs dem i oljan i en gryta några minuter. Pressa i vitlöken och rör ner curryn. Tillsätt grädden och pastasåsen. Låt sjuda ca 5 minuter.

* Ansa och skär broccolin i klyftor. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.

* Skär fisken i bitar och lägg ner i såsen och låt koka upp. Låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

* Servera fiskgrytan med broccoli och potatis.

1845 GYM


Källtorpsvägen 1
664 34 Grums

Telefon: 070-4541845
Mail: info@1845gym.se