Nyttigare semlor, så gör du

Sugen på smaken av semla, men en variant som är både vegansk och raw? Prova detta recept på små raw semlor med cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap.

Ingredienser

8 st

Bulle

2 dl naturella cashewnötter
1 dl mandlar
1/2 tsk mortlad kardemumma
8 urkärnade dadlar
2 – 3 tsk kokosolja

Mandelmassa

1 dl mandel
3 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver
​​​​​​​

Till servering

1 burk kokosgrädde (à ca 400 ml)
2 tsk agavesirap
1/2 dl finhackad mandel

Gör så här


Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar, flera steg kräver blötläggning och tid i kylen som kan göras samtidigt.
* Bulle: Blötlägg nötter och mandlar i kallt vatten 2-3 timmar. Häll av och mixa med kardemumma, dadlar och kokosolja till en slät massa i en matberedare. Rulla till 8 bollar (för 8 st) och lägg på ett fat, platta till botten lite. Ställ i kylen minst 1 timme.
* Mandelmassa: Blötlägg mandlarna i kallt vatten 2-3 timmar. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Späd ev med lite kallt vatten.
* Till servering: Lägg burken med kokosgrädde i kylen minst 4 timmar. Öppna burken och ta ut det hårda överst i burken, vispa fluffigt med agave.
* Skär ett litet lock från bollarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde. Toppa med hackad mandel.

1845 GYM


Källtorpsvägen 1
664 34 Grums

Telefon: 070-4541845
Mail: info@1845gym.se